Kaudella 2012-2013 joukkueen johtajana jatkaa Timo Talvitie. Valmennuksesta vastaavat Hanna Arve-Talvitie, Janne Anturamäki ja Mikko Aro.

Huollosta vastaa Anneli Loponen ja tiedotusvastaavana jatkaa Mauno Kotamäki.

IHANAA, IHANAA, TÄMÄ ON IHANAA!   NOUSU YKKÖSEEN!!

Välierävaiheessa Salon viestiä vastaan VampU:lle ratkesi nousupaikka ykkössarjaan!

VampU:n ensimmäinen tappio välierävaiheessa tuli, kun Salon Viestin nuori ja nälkäinen joukkue voitti Salossa vajaalla kokoonpanolla matkalla olleen VampU:n erin 3-1. Salossa juuri ennen Hurrikaani Loimaan ja Kokkolan Tiikereiden viidettä finaalia pelatussa ottelussa Olga Niemen valmentama, viikon jokaisena arki-iltana harjoitteleva Viestin joukkue sai etenkin vaikeilla syötöillään Vampulan pelaamisen vaikeaksi.

Välierän toinen ottelu pelattiin sunnuntaina 28.4.2013 kello 19:30 alkaen Huittisten Ammatti- ja Yrittäjäopistolla. Vampulan oli nousupaikan saamiseksi voitettava sekä ottelu, että sen myötä pelattava lisäerä. Sunnuntai-ilta tarjosi jännittävän ja tasokkaan taistelun noususta, johon katsomo täyttyi jokaista paikkaa myöden. Vampula pelasi kauden parasta peliään kaksi ensimmäistä erää, jossa Laura Heikkonen, Iina Tuominen ja Mari Kaunisto kantoivat päävastuun aloitusten vastaanotossa. Hyökkäyksiä päättivät loistavan pelin pelanneen Eevi Häyrysen hienoista passeista eniten Julija Kondrachova, Hanna Kimpanpää ja Triin Kruuda. Triin, Eevi ja Hanna onnistuivat mainiosti myös torjunnoissa. Kun vielä kotijoukkueen syöttöpeli kulki toivotulla tavalla, eivät salottaret pystyneet tähän vastaamaan, vaan erävoitot selvästi VampU:lle 25-16 ja 25-12. Kolmannessa erässä kotijoukkueen otteet eivät vastanneet kahdessa ensimmäisessä nähtyä ja viesti pääsi peliin mukaan. Kolmas ja neljäs erä vieraille 20-25, joten ottelu ratkesi vasta viidennessä erässä. VampU:n kapteeni Laura Heikkonen aloitti ensimmäisen syöttövuoron ja Julija Kondarchova toisen. Viesti sai toisen kerran syötön itselleen vasta kun tilanne oli 9-1. Lyhyt erä oli sillä paketissa ja päättyi lopulta kotijoukkueelle murskaavasti 15-3.

Vampulan voittaessa varsinaisen ottelun oli otteluvoitot tasan 1-1, joten nousun ratkaisi välittömästi ottelun jälkeen pelattu lisäerä. Panokset olivat korkeat ja se myös näkyi molempien joukkueiden taistellessa viimeiseen asti jokaisesta pisteestä. Lähes tasatahtia kertyi molempien joukkueiden pistesaldo ja tilanteessa 23-21 Julijan iskemän pallon osumapaikka salolaisten kenttäpuoliskolla aiheutti erimielisyyttä. Päätuomari, sekä linjatuomari näyttivät pallon olleen kentässä, mutta salolaiset eivät olleet tuomiosta samaa mieltä. Viestin valmennuksesta Vesa Kujanpää sai tilanteesta keltaisen kortin, joka tarkoitti Vampulalle pistettä. Kultainen erä siis Vampulan Urheilijoille eräpistein 25-21 ja juhlat saivat alkaa.

Ensimmäisen ottelun perusteella osattiin odottaa vaikeaa peliä, etenkin Viestin syöttöpeli oli varsin tehokasta silloin, totesi valmentaja sekä pelinjohtaja Janne Anturamäki ottelun jälkeen. Toinen nousija löytyi Mikkelissä pelatusta pelistä, otteluparista Mikkelin Passarit - Ylivieskan Kuula, jossa Passarit ottivat nousupaikan.

Huippuhienoa, että alueelle saatiin naisten ykkössarjajoukkue

Nousupaikasta iloisten Vampulan Urheilijoiden joukkueen johtajan Timo Talvitien ja kaudella mestaruusliigassa hopealle sijoittuneen Hurrikaani Loimaan joukkueenjohtajanakin toimineen Hanna Arve-Talvitien mielestä nousu mahdollistaa Huittisten- ja lähialueiden nais- ja tyttölentopallon kehittämistä merkittävästi. Alustavia yhteistyöneuvotteluja on jo käyty ja toivottavasti tämä kovalla työllä saavutettu potentiaali osataan maksimaalisesti hyödyntää. Joukkueen valmennuksesta on vastannut kolmikko Hanna Arve-Talvitie, Janne Anturamäki ja Mikko Aro. Joukkueen johtajana aiempien vuosien tapaan Timo Talvitie, huoltajana Anneli Loponen ja tiedottajana Mauno Kotamäki.